Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mentők Napja a Megyeházán

A magyarországi életmentés 135., valamint az Országos Mentőszolgálat megalakulásának 74. évfordulója alkalmából tartottak ünnepséget május 30-án.

Az Országos Mentőszolgálat Észak-alföldi Regionális Mentőszervezetének rendezvényén Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is köszöntötte a résztvevőket. Beszédében méltatta a mentősök munkáját és hangsúlyozta, az elmúlt években jelentős mértékben megújultak a mentőállomások és az eszközállományok, azonban a legfontosabb szereplő mégiscsak a társadalom irányába mutató óvó intézkedéseivel maga az ember, a mentős. A megyei önkormányzat háláját és további együttműködési szándékát kifejezvén ezután átnyújtotta a szervezet által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát dr. Korcsmáros Ferencnek, az OMSZ regionális igazgatójának, aki beszámolt az elmúlt időszak nehézségeiről. Mint mondta, az elmúlt 135 évben nem volt ehhez hasonló periódus. Kiemelte, hogy az Országos Mentőszolgálat csak tavaly – a mindennapi életmentő feladatok mellett – mintegy 1,3 millió beteget látott el, 1 millió 200 ezer mintavételi feladatban vett részt és 116 ezer Covid-fertőzött beteget szállított kórházba. Szerinte a világjárvány összekovácsolta a segítő szándékú szervezeteket. Hangsúlyozta, hogy az OMSZ mellett a katasztrófavédelem, a rendőrség, a készenléti rendőrség, a kormányhivatal, a népegészségügyi szakigazgatási szervek, oktatási intézmények, továbbá csaknem 6000 hallgató önkéntesen vett részt a feladatokban.

A találkozón elismeréseket is átadtak, valamint három jubiláló mentőállomást is köszöntöttek. 



 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: