Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nagy sikerrel zajlott a „Mozgásban a megye”  

A megyei önkormányzat diákoknak szóló sportrendezvény-sorozatának tavaszi üteme május 30-án zárult.

Az iskolai közösségek ügyességi csapatversenyét nyolc konzorciumban (Kaba, Hajdúböszörmény, Püspökladány, Hajdúnánás, Csökmő, Biharkeresztes, Berettyóújfalu, Esztár) valósítja meg a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat. A konzorciumokban résztvevő települések általános iskoláinak felső tagozatos tanulói sorverseny formájában mérkőznek meg egymással. A versenyeken résztvevő intézmények mindegyikében három, 8 fős csapat játszik.  A résztvevők „sportos” ajándékokat kapnak. 

 

A versenyeket két ütemre osztották: a tavaszi a csökmői, a hajdúnánási, a kabai és az esztári, az őszi pedig a biharkeresztesi, a hajdúböszörményi, a berettyóújfalui és a püspökladányi konzorcium. 

 

Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program (EFOP) keretében, a megyei önkormányzat szervezésében megvalósuló “Mozgásban a megye” elnevezésű ügyességi csapatverseny célja, hogy a mozgás, a versenyszellem és a közösségi élmény együttesen járuljon hozzá az egészséges életmódhoz.

 

A MAM első ütemének utolsó három helyszíne Berekböszörmény, Esztár és Hajdúbagos volt, ahol Bulcsu László alelnök köszöntötte a diákokat. 


 

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: