Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Testvértelepülései jelenlétében kapta meg a Bocskai-szablyát Újszentmargita

Május 28-án tartották a XVI. Margitai Sokadalom elnevezésű rendezvényt, melynek része volt a Testvértelepülési fesztivál.

A megyei önkormányzat által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező ereklyét Bulcsu László alelnök adta át Csetneki Csaba polgármesternek, Anna Mróz, a lengyel Kakolewnica és Katona Mihály, a román Korond település polgármestere előtt. Bulcsu László hangsúlyozta, három dolog elengedhetetlen az életünkben: európainak lenni, kereszténynek maradni, valamint meg kell őrizni nemzeti önazonosságunkat.

Az összetartozás gondolata központi eleme volt a rendezvénynek, hiszen Újszentmargita, Kakolewnica és Korond megerősítette korábban megkötött testvértelepülési szerződését, sőt, a lengyel és a román fél egy egymás közötti, közvetlen egyezményt is aláírt.

Csetneki Csaba szerint így a testvértelepülések logójában szereplő puzzledarabok – egységet képviselve – már össze is illeszthetők. Mint mondta, a települések között számos kapcsolódási pont van, de ezeken felül is a lengyel-magyar barátság, a Székelyföldhöz való szoros kötődés Európában egyedülálló.

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő is jelen volt, aki üdvözölte a kezdeményezést, hiszen ő maga is különleges kötődést érez a testvértelepülések iránt.


 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: