Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ünnepeltek a tűzoltók

Szent Flóriánt, a tűzoltók védőszentjét, a tűzoltókat, a Debreceni Tűzoltóság fennállásának 145. évfordulóját, valamint az idén 100 éves Debreceni Hivatásos Tűzoltóságot ünnepelték május 3-án.

A Debreceni Református Kollégium dísztermében tartott ünnepi állománygyűlésen dr. Fekete Károly, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke köszöntötte és méltatta a jelenlévőket, majd Papp László, Debrecen polgármestere és Pintér Tamás, a Hajdú-Bihar Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója mondott ünnepi beszédet. 

Több évtized után ez volt az első tűzoltónap, amikor Kovács Ferenc tűzoltó dandártábornok már mint vendég volt jelen. A leköszönt igazgatónak – munkája elismeréseként – Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát adott át. 

Az ünnepségen kisfilmet is lejátszottak a nagy történelmi múlttal rendelkező Debreceni Tűzoltóságról, majd elismeréseket is átadtak. 



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: