Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Magyarország mégis talpra állt

A trianoni békediktátumra emlékeztek Nyíradonyban.

A június 3-án tartott ünnepségen Tasó Béla polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: példátlan dolog történt a történelemben 1920. június 4-én, amikor Párizsban a trianoni békeszerződésnek nevezett diktátumot aláírták. Hozzátette: a rendelkezés Magyarországra nézve súlyos területi és emberi veszteségeket okozott, és több, mint 3 millió magyar egy új országban másodrangú állampolgár lett. Mindezek ellenére a csodával határos módon Magyarország talpra állt, köszönhetően a magyar emberek áldozatvállalásának és összefogásának.

Tasó László országgyűlési képviselő ünnepi beszédében úgy fogalmazott, nagyon kellett már az a 2010-es törvény, mely június 4-ét a Nemzeti Összetartozás Napjává nyilvánította. A rendelet a nemzeti összetartozásról szóló tanulságtételről szól, arról, hogy örökre együtt gondolkodunk magyarként, az országhatár felett átnyúló egységünk megbonthatatlan.

 

A Harangi Imre Rendezvénycsarnok mellett található emlékhelynél a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Tasi Sándor alelnök helyezte el a megemlékezés virágait. 


(fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: