Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megyénk és egy hajdú-bihari település is az első 118 között!

Középpontban az európai zöld üzlet és az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodás.

Az Európai Bizottság június 7-én bejelentette az első 118 régiót és helyi hatóságot, amelyek részt vesznek az éghajlatváltozáshoz való alkalmazkodásra irányuló uniós küldetésben, az úgynevezett Alkalmazkodási Misszióban. A Missziós Charta első aláírói közé választották Hajdú-Bihar megyét is. A küldetésben 18 uniós állam érintett. A magyar résztvevők:

·      Gyöngyös város kerületi központja

·      Hajdú-Bihar megye

·      Jászkisér

·      Kiskunmajsa Város

·      Nagyecsed Város Önkormányzata

·      Püspökszilágy Önkormányzata

·      Szarvas Önkormányzata 

·      Újléta Község

 

A halálos hőhullámoktól és a pusztító aszályoktól az erdőtüzekig és az emelkedő tengerszint által erodált partszakaszokig az éghajlatváltozás már most is áldozatokat követel Európában. Nemcsak a környezetet és a gazdaságot érinti, hanem az európaiak egészségét is. Az éghajlati és időjárási szélsőségek gyakorisága és súlyossága növekszik, ezért fel kell gyorsítani az éghajlatváltozással szembeni ellenálló képességet fejlesztő megoldásokat. 

Az Alkalmazkodási Misszió 370 millió eurós támogatást kap a 2021-2023-as időszakban és célja, hogy legalább 150 régiót és közösséget segítsen például az éghajlati kockázatok jobb megértésében, felkészülésében és kezelésében, valamint építőipari innovatív megoldások kidolgozásában.

A Missziós Chartát várhatóan még idén aláírják a résztvevők.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: