Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Új bölcsőde épül Hajdúböszörményben

A vénkerti létesítmény megvalósulásával az itt lakók régi álma válik valóra.

Az épület alapkövét június 10-én tették le. Az ünnepségen Fórizs László alpolgármester köszöntőjében azt mondta, ez a beruházás is azt mutatja, hogy a város bízik a település jövőben, hiszen a jövő nemzedékének bölcsődét épít. Hozzátette, hogy a kormány kedvező családpolitikájának köszönhetően Hajdúböszörményben is megugrott a gyerekek száma, így nagy szükség lesz az új létesítményre. A 236 millió forintos beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, a megyei önkormányzat koordinálásával elnyert csaknem 219 millió forintnak, valamint az ehhez érkezett többlettámogatásnak köszönhetően valósulhat meg. Mint mondta, egy 2019-ben benyújtott sikeres pályázat eredményeképpen idén márciusban indulhatott meg a munka. Az épület a már meglévő Csillagvár Óvodához fog kapcsolódni és 14 kisgyermeknek biztosít majd férőhelyet. 

Dr. Tiba István, a térség országgyűlési képviselője úgy fogalmazott, még most épül az új bölcsőde, de már a következő helyén gondolkodnak, hiszen igény van rá. Hangsúlyozta, örömmel látja, hogy a Hajdúböszörmény kiemelten fontosnak tartja az itt élő családok gyermekvállalásának segítését.

Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke beszédében hangsúlyozta, a konstruktív együttműködésnek köszönhetően soha nem volt ilyen jó kapcsolat a megyei önkormányzat és a települések, köztük Hajdúböszörmény között. Hozzátette, a jövőben tervezett eredmények elérése érdekében a szervezet segítségére továbbra is számíthat a város. 

Leleszné Sveda Klára, a Csillagvár Óvoda és Bölcsőde intézményvezetője köszönetét fejezte ki mindazoknak, akik támogatták a beruházást, amely nemcsak mint érték fontos, hanem mentálisan is, mert biztonságot nyújt a családok számára. 

Molnár Imre, a körzet önkormányzati képviselője üdvözölte a beruházást, hiszen a város ezen részén még nincs ilyen intézmény. 

Tasi Sándor, Dr. Tiba István, Leleszné Sveda Klára, Fórizs László


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: