Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Felújított szolgálati lakást adtak át Bárándon

A beruházás a település népességmegtartó erejét növeli, hiszen a fejlesztés által nemcsak egy újabb önkormányzati épület szépült meg, hanem egy fiatal pár is maradhatott Bárándon.
 

Ezt Dr. Kovács Miklós polgármester hangsúlyozta a július 14-i átadó ünnepségen. Elmondta, hogy a szolgálati lakás a Magyar Falu Program által kiírt pályázat keretében, csaknem 28 millió forintos támogatásból újult meg. Az épület szigetelést, új tetőszerkezetet, nyílászárókat, elektromos- és fűtésrendszert, burkolatot kapott, de megszépült a kerítés és az udvar is. 

Az eseményen részt vett Bóna Zoltán miniszteri biztos is, aki hangsúlyozta, hogy az ötezer lélekszám alatti települések szinte mindegyike nyert már támogatást a Magyar Falu Programban. Báránd eddig összesen 195 millió forintot nyert, ebből utakat, járdákat, óvodaudvart, közösségi teret és temetőt fejlesztettek, kommunális eszközöket vásároltak. Hozzátette, hogy a Magyar Falu Programban 2019 és 2022 között 743 sikeres pályázat realizálódott Hajdú-Bihar megyében több, mint 8 milliárd forint értékben. 

Bodó Sándor országgyűlési képviselő beszédében a szolgálati lakások jelentőségét hangsúlyozta, hiszen azok építése kardinális kérdés a települések jövője szempontjából. Elmondta, hogy a Magyar Falu Programban csaknem 600 szolgálati lakás létesül szerte az országban. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a kormány egyéb úton is támogatja a települések előrelépését, hiszen például az európai uniós források 20 százalékát a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében biztosítja a települések számára elképzeléseik megvalósításához.  

Pajna Zoltán, Bodó Sándor, Bóna Zoltán, Dr. Kovács Miklós

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: