Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kevesebb búza termett, de a hazai ellátás biztosított

Ezt mondta Nagy István agrárminiszter a XIV. Hajdúnánási Hagyományőrző Aratók Találkozóján július 9-én.

A rendezvény célja minden évben az , hogy a fiatalok is megismerjék, milyen kemény munka volt egykor a betakarítás és mekkora érték a búza. Az eseményen elhangzott, hogy exportra idén a szokottnál kevesebb búza került, de a Magyarok kenyere programját most is elindították. A gabonagyűjtő akcióhoz a hajdúnánási gazdák 15 tonna búzával járultak hozzá.Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ) elnöke azt mondta, hogy a Magyarok kenyere program keretében tavaly 1100 tonna gabona gyűlt össze a rászorulók megsegítésére, az idén is hasonló mennyiséget várnak. Hangsúlyozta továbbá, hogy a program nemcsak gabonaadomány-gyűjtésről szól, hanem lélekben is összeköti a magyarságot:  a 15 millió búzaszem a 15 millió magyar összefogását, élni akarását jelképezi.

Szólláth Tibor polgármester, egyben a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara hajdú-bihari elnöke pedig elmondta, hogy a helyi összefogás eredményeként tavasszal vetőmagvakkal látták el a kárpátaljai gazdákat.

A rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

(fotók: dehir.hu)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: