Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Körforgásos gazdaság az agráriumban – lehetőségek, megoldások és források

Különösen aktuális témát megvitató szakmai megbeszélésnek adott otthont a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat.

Az Interreg Europe program keretében, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és a Magyar Állam társfinanszírozásában megvalósuló együttműködés (SinCE-AFC projekt, https://projects2014-2020.interregeurope.eu/since-afc/) az agrár-élelmiszeripar szereplőit, kiemelten a kisvállalkozásokat célozza: segítségével minél szélesebb körben megismerhetik az érintettek a körforgásos gazdaság legfőbb ismérveit, a gazdasági és társadalmi fejlődésben betöltött szerepét, a nyersanyaghasználat minimalizálásának, illetve a hulladéktermelés jelentős csökkentésének lehetőségeit. 

Ehhez kíván segítséget nyújtani új, a megyében eddig nem ismert megoldások és eszközök biztosításával a megyei önkormányzat.

A 2022. július 13-án Debrecenben megrendezésre került rendezvény nem csupán a hajdú-bihari, hanem nemzeti szintű szakpolitikai szereplők részvételével zajlott. 

A munkaülés során bemutatásra került számos nemzetközi és hazai jó gyakorlat, illetve a projekt keretében kidolgozott cselekvési terv is, mely egyrészt a megye települési önkormányzatainak és agrár-élelmiszeripari szereplőinek kíván egyszerűen hasznosítható szakmai útmutatót biztosítani, másrészt egyedülálló módon egy megyei agrár-élelmiszeripari melléktermék adatbázis kidolgozását is célul tűzte ki.  

A szakembereknek lehetősége nyílt az elérhető és tervezett pénzügyi források áttekintésére is.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: