Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Már 24. alkalommal rendezték meg az aratófesztivált Konyáron  

Július 9-én arató- és főzőversenyt is tartottak a településen.

A XXIV. Konyári Hagyományőrző Nap és Kárpát-Medencei Aratófesztiválon Vig Szilárd polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: az elmúlt évszázadok során őseink által létrehozott értékek őrzése hagyománnyá vált, a Konyár címerében is megjelenő búzakalász pedig arra utal, hogy a paraszti kultúra kialakulásának, művelésének nagy jelentősége volt a településen. Ennek szerves részét képezte az aratás, ezért is rendezi meg a település évről évre az aratófesztivált, ezen belül a kézi aratóversenyt, hiszen ezen hagyomány ápolásával őseinket tiszteljük meg és magyarságtudatunkat erősítjük. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke szerint az aratófesztivál méltó helyszínéül szolgál a Bocskai-szablya átadásához, így a településnek ezen az eseményen nyújtotta át a hajdú-bihariak összetartozását jelképező ereklyét. Elmondta, hogy a középkori magyar szablya hiteles másolatát a megyei önkormányzat azzal a céllal készíttette, hogy azt minden megyénkbeli településnek odaadományozza, ezzel szimbolizálva megyei identitásunkat, jövőbeli együttműködéseinket. 

A rendezvényen számos érdekes program, kiállítás és vásár is várta az érdeklődőket. 

Vig Szilárd

Pajna Zoltán


(fotó:FB)


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: