Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Méltó helyszínen kapta meg Pocsaj a Bocskai-szablyát

A hagyományőrzés jeles képviselőinek körében nyílt erre alkalom.
 

Július 16-án már a X. Pocsaji Fogathajtó Versenyt rendezte a település. Az esemény megnyitó ünnepségén Szőllősi Roland polgármester köszöntőjében hangsúlyozta: ez már a tizedik fogathajtó verseny, mely most is csak összefogással, együttes erővel valósulhatott meg, ezért köszönetét fejezte ki minden résztvevőnek. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke ezen az eseményen nyújtotta át a településnek a Bocskai-szablyát. A középkori magyar szablya hiteles másolatát a szervezet azzal a céllal készíttette, hogy azt minden megyénkbeli településnek odaadományozza, ezzel szimbolizálva a hajdú-bihariak összetartozását, megyei identitásukat, jövőbeli együttműködéseiket. Pajna Zoltán beszédében úgy fogalmazott: a magyar ember és a lovak közti barátság, „együttműküdés” hozott ide bennünket a Kárpát-medencébe. Úgy fogalmazott: Lovas nemzet vagyunk, ezért mindig öröm látni a hagyományőrzés ezen területének jeles képviselőit. Ez is egyfajta kifejezése a haza szeretetének, a múltunk iránti tiszteletnek. 


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: