Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Ünnepelt Szentpéterszeg

25 éves jubileumán gálaműsort rendezett a Péterszegi Rozmaring Néptánccsoport.

A július 16-án tartott ünnepségen Kiss Gábor polgármester köszöntőjében úgy fogalmazott: a csoport negyedszázados fennállása alatt bizalmi, baráti viszony alakult ki a tagok között. Ennek köszönhető színvonalas munkájuk, mellyel Szentpéterszeg hírnevét öregbítik, s melyet országos szinten is többször elismertek. Hangsúlyozta, hogy a népművészet egyre kevesebb helyen marad fenn, ezért az ilyen csoportokat nagyon meg kell becsülni, értékelni és támogatni kell. 

Harasztosiné Kéri Edit csoportvezető ünnepi beszédében elmesélte az elmúlt huszonöt év történéseit és köszönetet mondott a tagoknak a kitartó, lelkes munkájukért, az elért eredményekért. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is jelen volt, aki azt mondta: „A hagyományőrzés az egyik legfontosabb feladatunk, de látható, hogy akik közvetlen részesei ennek, ők nem feladatként élik ezt meg, hanem lelkesen, örömmel, büszkén teszik a dolgukat.” Szerinte a néptáncosok arcára kiülő mosoly azt mutatja, hogy számukra nemcsak a mai nap, hanem minden nap ünnep és az efféle magyarságtudatot értékelni, tisztelni kell. Úgy fogalmazott, ilyen magyarságtudattal éltek őseink, többek között a hajdúk is; Bocskai István fejedelem győztes csatájával egy nagyon hosszú, szenvedésekkel teli időszakot zárt le és új fejezetet nyitott a magyar történelemben. Mint mondta, számos nehézséggel kellett szembenézni a következő évszázadokban is, de bebizonyosodott, hogy az összefogás, az összetartozás érzése túllendít bennünket az akadályokon. Pajna Zoltán ezután átnyújtotta Szentpéterszegnek is a megyei önkormányzat által készíttetett Bocskai-szablyát, a hajdú-bihariak összetartozásának szimbólumát. 

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: