Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Visszanyerheti régi hírnevét a bárándi tészta!

A településen újabb, korszerűbb lett a tésztagyár, a fejlesztésre a Belügyminisztérium Gazdaságélénkítő Programjának III. ütemében volt lehetőség.
 

Július 15-én tartották az átadó ünnepséget, ahol Dr. Kovács Miklós polgármester elmondta, hogy a tésztaüzem évtizedekkel ezelőtt létesült és országszerte, valamint az ország határain kívül is kedvelt termékeit külföldön is értékesítették. Később azonban több okból kifolyólag lassú hanyatlásnak indult, végül bezárt. 2014-ben támogatásból sikerült némileg korszerűsíteni az épületet és önkormányzati háttérrel újraindítani a termelést. Most pedig megtörtént a teljes felújítás (lift, burkolatok, nyílászárók, villamos hálózat, szigetelés, fűtés, alternatív energia), melyhez eszközbeszerzés is társult. A polgármester hozzátette, hogy a megyei önkormányzat fejlesztési ügynökségének koordinálásával megvalósult beruházás 5 új munkahelyet teremtett, így az növeli a település népességmegtartó erejét is. 

Réthy Pál közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkár köszöntőjében elmondta, hogy a Gazdaságélénkítő Programmal olyan településeket segítenek, ahol magasabb a tartós munkanélküliek aránya; Hajdú-Bihar megyében 39 ilyen van. Hozzátette, azon dolgoznak, hogy újabb támogatásokkal segítsék a kisebb településeket. 

Bodó Sándor országgyűlési képviselő beszédében hangsúlyozta, az értékteremtő közfoglalkoztatási programok jelentős előrelépést hoztak a munkavállalás terén.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy hamarosan indulnak a megyei foglalkoztatási paktumok, amelyek több ezer embernek nyújtanak majd segítséget az elhelyezkedésben. 

Réthy Pál, Dr. Kovács Miklós, Pajna Zoltán, Bulcsu László (HMBÖ-alelnök), Korbeák György (HBMFÜ-ügyvezető)

Pajna Zoltán, Réthy Pál, Dr. Kovács Miklós, Bodó Sándor


 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: