Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkezdődött a 31. Farmer Expo Debrecenben

A látogatókat augusztus 17-20. között több, mint 330 kiállító várja a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán.

A megnyitó ünnepségen Vaszkó László kiállításigazgató elmondta, hogy a rendezvényen olyan programok, előadások lesznek, melyek igyekeznek választ adni a gazdák kérdéseire, bemutatják a legkorszerűbb technológiai megoldásokat, de a magyar állatállomány színe-java is megjelenik a rendezvényen.

Bács Zoltán, a házigazda Debreceni Egyetem kancellárja köszöntőjében azt mondta: a mintegy 170 éves debreceni mezőgazdasági felsőoktatás számára továbbra is fontos az innovatív megoldások kidolgozása, a tudásátadás és a szoros együttműködés a gazdákkal.

Papp László polgármester pedig beszédében úgy fogalmazott: a város vízgazdálkodása stabil, de mindig van lehetőség előrelépésre. Hozzátette, a Civaqua-program első üteme már elkezdődött és várhatóan 2023-ban el is készül. 

Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) megyei elnöke is szólt a megjelentekhez. Hangsúlyozta: a szervezet céljai és legfontosabb feladatai között szerepel, hogy tolmácsolják a döntéshozók felé a gazdák álláspontjait, kéréseit.

Nagy István agrárminiszter is részt vett a megnyitón, aki azt mondta: a legnehezebb körülmények között, a kilátástalanságból és reménytelenségből is előnyt kell kovácsolnia a gazdatársadalomnak. 

Jakab István, az Országgyűlés alelnöke, a MAGOSZ elnöke pedig a Magyarok Kenyere programról beszélt, mely – mint mondta – a Kárpát-medence gazdáinak önzetlen összefogása. Hozzátette, tavaly mintegy 1100 tonna búza gyűlt össze a rászorulók számára, idén várhatóan ennél kevesebb lesz, azonban az adakozók száma növekedett.

Az eseményen elismerő díjakat is átnyújtottak. 


(fotó: haon.hu)


A megnyitón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök és Tasi Sándor alelnök képviselte. 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: