Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

 Felújított egészségházat avattak Folyáson

A háziorvosi és fogorvosi rendelőnek, valamint a védőnői tanácsadónak helyet biztosító épület korszerűbb lett és eszközökkel is bővült.
 

A beruházás a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében, mintegy 80 millió forintos támogatásból valósult meg.

Az augusztus 26-án tartott átadó ünnepségen Magyar Sándor polgármester köszöntőjében ismertette a fejlesztés részleteit. Elmondta, hogy a munkálatok során egyebek mellett napelemeket telepítettek, akadálymentes parkolót létesítettek, felújították az udvart, a váróban játszósarkot alakítottak ki, és az ellátás biztosításához elengedhetetlen műszereket, gépeket, informatikai eszközöket szereztek be. 

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő beszédében gratulált a kivitelezéshez, és a Folyáson megvalósult egyéb fejlesztésekről is elismerően szólt. Szerinte ez a kistelepülés mindezzel bizonyította, hogy élni akar és élni is fog hosszú távon.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke ebből az ünnepi alkalomból átnyújtotta Folyásnak is a Bocskai-szablyát, a hajdú-bihariak összetartozásának szimbólumát. A szervezet által készíttetett ereklye a közös örökségünk, múltunk és hagyományaink jelképe. Pajna Zoltán hangsúlyozta, egyik legfontosabb feladatunk magyarságunk, egységünk megőrzése. Ezután egy másik, szintén a megyei önkormányzat megbízásából készült ajándéktárgyat is átnyújtott a településnek, a Hajdú-Bihar megye puzzle-t és hangsúlyozta: a fából készült kirakó célja, hogy tovább erősítse az összetartozás érzését, közösségünk egymás iránti felelősségvállalását, hiszen a puzzle üzenete, hogy minden hajdú-bihari település része ennek az egységnek. 

Magyar Sándor

Dr. Tiba István

Pajna Zoltán

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: