Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Folytatódtak az egyeztetések

Ezúttal a megyei iparkamara is bekapcsolódott.

Dinu Iancu-Sălăjanu, a romániai Szilágy Megyei Tanács elnöke, valamint Szilágyi Róbert-István alelnök augusztus 25-én ismét a Megyeházára látogatott, ahol Pajna Zoltán elnök, valamint Tasi Sándor és Bulcsu László alelnökök mellett jelen volt Dr. Skultéti Éva, a Hajdú-Bihar Megyei Kereskedelmi és Iparkamara főtitkára is. A találkozó legfőbb célja: a két megye kapcsolatainak erősítése, egy közös vállalkozói találkozó előkészítése, az iparkamarák összekapcsolása. 

Az egyeztetésen a felek egyetértettek abban, hogy a két iparkamara egyik legfontosabb jövőbeni feladata a két megyében működő, egymással kompatibilis vállalkozások összekapcsolása lehet. Elhangzott egyebek mellett az is, hogy Romániában az iparkamara és az oktatás között nincs olyan mértékű összefonódás, mint Magyarországon, de a most készülő tanügyi reform már a szakoktatásra is nagy hangsúlyt fektet majd és előtérbe helyezi a gazdasági szereplők oktatásba történő bevonását. 

 

A delegáció a tanácskozást követően Derecskére, a helyi gyümölcsfeldolgozóba is ellátogatott, majd Hajdúszoboszlón a Bocskai Múzeumban a Fejedelmi Kincstárt is megtekintették, valamint a fürdő működésébe is bepillantást nyerhettek. 



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: