Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hagyományőrzés és megújulás

Ez jellemzi a hajdúkat, így születhetett meg a Hajdúk Világtalálkozója, melyet már nyolcadik alkalommal rendeztek meg Hajdúnánáson.
 

Az augusztus 5-7. között tartott esemény nyitányaként a „Csapatok felfogadását” láthatta a közönség. A programelem részeként korhű öltözéket vettek magukra a meghívottak, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Tasi Sándor alelnök öltötte magára a hajdú hagyományok részét képező mellényt. A főtéren felsorakozó hajdú, török és muskétás hagyományőrző csapatokra rengetegen voltak kíváncsiak, együtt tisztelegtek Bocskai István fejedelem, valamint a hajdú ősök emléke előtt.

A Hajdúk Világtalálkozójának célja, hogy a hajdútelepüléseket felkutatva, a hajdú azonosságtudat és összefogás jegyében a településeken élőket egyfajta kulturális és művészeti programra hívja.

(fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: