Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mozgalmas hétvége áll mögöttünk

A megyei önkormányzat további öt településnek nyújtotta át a szervezet által készíttetett, a hajdú-bihariak összetartozását jelképező Bocskai-szablyát, Kabán pedig programkavalkáddal vártuk a helyieket.

Augusztus 13-án Bihardancsháza a Falunapon, Csökmő a Sárkány Napon, Körösszegapáti a Kun László Fesztiválon, Bedő szintén a Falunapon, Nyírmártonfalva pedig a Halas-vadas Gasztrofesztiválon kapta meg a megyei identitás szimbólumát, a Bocskai István fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolatát. Előbbi négy helyszínen Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke nyújtotta át az ereklyét a települések polgármestereinek és hangsúlyozta, a közösség összetartása korunk egyik legnagyobb feladata. 

Nyírmártonfalván pedig Tasi Sándor alelnök adta át a hajdú-bihariak összetartozását jelképező szablyát, aki beszédében Bocskai Istvánnak, megyénk alapítójának személyét méltatta.

Szintén ezen a napon rendezték Kabán immár tizenhatodik alkalommal a Káposztás Napot, melyet idén a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is támogatott „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projektje keretében. Az érdeklődőket számos családi programmal, főzőversennyel, kirakodóvásárral és több koncerttel is várták. A hivatalos megnyitón Szegi Emma polgármester köszöntője után Pajna Zoltán, a megyei önkormányzat elnöke is üdvözölte a megjelenteket. 

Bihardancsháza – Balku Tamás polgármester és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

Csökmő – Nagy Tibor polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

Körösszegapáti – Tarsoly Attila polgármester, Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

Bedő – Eszenyi Antal polgármester és Bulcsu László, a HBMÖ alelnöke

Nyírmártonfalva – Tasi Sándor, a HBMÖ alelnöke és Filemon Mihály polgármester

Kaba – Szegi Emma polgármester és Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: