Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Összeöntötték a búzát Hajdúnánáson

Augusztus 5-én tartották a Magyarok Kenyere – 15 millió búzaszem program Kárpát-medencei Búzaösszeöntés Ünnepét.
 

Az eseményt a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége (MAGOSZ), a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyarok Kenyere Alapítvány szervezésében a hajdúnánási Kendereskertben rendezték, ahol elhangzott: a Magyarok Kenyere program a gazdatársadalom önzetlen, segítő szándékú összefogásának nemes céljából mára az egyik legjelentősebb, legszélesebb tömegeket megmozgató, Kárpát-medencei szintű karitatív kezdeményezéssé nőtte ki magát. A gazdák tizenkét éve minden évben összejönnek, hogy a Kárpát-medence különböző helyszínein termett gabonát összeöntve, annak lisztjéből elkészítsék a nemzet kenyerét.

Idén mintegy 8000 Kárpát-medencei gazda ajánlott fel 1100 tonna terményadományt, és a pénzadományok is a többszörösükre emelkedtek, ennek köszönhetően 100 ezer rászoruló magyar kaphat segítséget mintegy 600 kedvezményezett intézményen keresztül. Az eseményen az összetartozás jelképeként az adományokat egy közös dézsába öntötték.

A rendezvényen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

(fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: