Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Szablyát kapott ajándékba Komádi  

2001. július 1-jén kapta vissza városi rangját a település, ennek 21. évfordulóját ünnepelték augusztus 5-én.

Ünnepi képviselő-testületi üléssel indult a nap a városházán, ahol Tóth Ferenc polgármester köszöntőjében felidézte Komádi történetét, majd hangsúlyozta, hagyományteremtő céllal ültek össze, a város napja alkalmából ezentúl minden évben tartanak majd ünnepi közgyűlést. 

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is jelen volt, aki elismerően szólt a településen végbement fejlesztésekről, Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke pedig ebből az alkalomból nyújtotta át Komádinak a megyei identitást jelképező Bocskai-szablyát. A Bocskai István fejedelem korabeli magyar szablya hiteles másolatát azzal a céllal készíttette a szervezet, hogy a településeknek adományozza, szimbolizálva ezzel a hajdú-bihariak összetartozását, közös örökségünket, múltunkat és hagyományaink jelképét. Pajna Zoltán ünnepi beszédében úgy fogalmazott, a település megalapozta jövőképét, az itt élő összetartó közösség szépen halad a fejlődés útján. 

Az ünnepségen városi elismeréseket is átnyújtottak. 

A nap további részében a sportpályán folytatódott az ünneplés, ahol a helyieket számos színes program és sztárfellépő várta. 

 

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Pajna Zoltán elnök és Bulcsu László alelnök vett részt az ünnepségen.

(fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: