Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Aláírták a szerződést, jön a CATL!

A kínai vállalat 7,3 milliárd eurós debreceni fejlesztése Magyarország történetének valaha volt legnagyobb beruházása.

A CATL világpiacvezető, a világon előállított elektromos akkumulátorok közül minden harmadikat ők állítják elő. A vállalat tíz gyárral rendelkezik, ebből kilenc Kínában, egy pedig Németországban üzemel, a tizenegyedik épül fel Debrecenben, a Déli Gazdasági Övezetben.  Ez lesz Európa történetének legnagyobb akkumulátorgyártási beruházása, kilencezer új munkahelyet teremtve. 

A szeptember 5-i aláírás ceremóniát a Kölcsey Központban tartották, ahol Barcsa Lajos alpolgármester, Csen Csün-vej nemzetközi üzletfejlesztésért felelős vezérigazgató, valamint Kocsik-Marossy Virág, a Debreceni Vagyonkezelő Zrt. vezérigazgatója írták alá a megállapodást. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter is jelen volt az eseményen, aki elmondta, hogy a Debrecen 2030 stratégia által a városban az elmúlt időszakban rendkívül komoly infrastrukturális beruházások és fejlesztések jöttek létre, melyek a várost és környékét Kelet-Magyarország egyértelmű gazdasági erőközpontjává tették. 

Az eseményen a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

fotók: dehir.hu

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: