Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Az önkormányzatiság napján kapta meg a Bocskai-szablyát Egyek

Szeptember 30-át 2000-ben nyilvánították a Helyi Önkormányzatok Napjává.

Az ünnepségen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke beszédében azt mondta: az elmúlt 32 évben lényegesen szűkültek a polgármesterek lehetőségei, azonban az EU-s támogatási források egyre nagyobb részét irányították az önkormányzatokhoz. A 2021-2027-es időszakban a támogatások 20 százaléka megy az településekhez és a pénznek a 60 százalékát a négy legelmaradottabb megye kapja. Az eseményen Pajna Zoltán átnyújtotta a megyei önkormányzat által készíttetett Bocskai-szablyát, valamint a Hajdú-Bihar megye puzzle-t is, a megyei összetartozás, a megyei egység szimbólumait. 

Bodó Sándor, a térség országgyűlési képviselője köszöntőjében hangsúlyozta, Egyek az a település Hajdú-Biharban, ahol a leginkább megemlékeznek az önkormányzatiság napjáról. Felidézte az elmúlt három évtized önkormányzatiságának történéseit, majd összegzésként hangsúlyozta: felemelő érzés olyan munkát végezni, melyben az ember a saját közösségért teszi a dolgát. 

Dr. Miluczky Attila polgármester Egyek megvalósult fejlesztéseit ismertette. Elmondta, hogy az elmúlt 11 évben 88 beruházás történt a településen, idén pedig átvehették a Belügyminisztérium által kiírt Magyarországi Falumegújítási Díjat is. Az ünnepség végén a megyei önkormányzat is kapott ajándékot: Pajna Zoltán egy egyeki festményt vehetett át a polgármestertől. 

Dr. Miluczky Attila, Pajna Zoltán, Bodó Sándor

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: