Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Civilek tanácskoztak a Megyeházán

Az országos tájékoztatási kampány debreceni rendezvénye idén is a Civilek a Fiatalokért Egyesület szervezésében valósult meg.

A Miniszterelnökség Civil Kapcsolatok és Társadalmi Konzultáció Főosztálya által kezdeményezett eseménysorozat szeptember 13-án érkezett Debrecenbe.

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat képviseletében Bulcsu László alelnök köszöntötte a jelenlévőket, aki örömét fejezte ki, hogy a találkozót évente megrendezik. Elmondta, hogy a megyei önkormányzatot is sok civil szervezet keresi fel támogatás reményében és a szervezet lehetőségeihez mérten igyekszik is segíteni; a megyei önkormányzat költségvetésében 3 millió forint van elkülönítve erre a célra. 

Az országos tájékoztatási kampány debreceni állomásán Pósán László országgyűlési képviselő és Széles Diána, Debrecen alpolgármestere is szólt a jelenlévőkhöz, akik a rendezvényen megismerhették az október elején megnyíló Nemzeti Együttműködési Alap részleteit is. Szalay-Bobrovniczky Vince helyettes államtitkár előadásában hangsúlyozta: a válság ellenére a kormányzat a továbbiakban is biztosítja a Nemzeti Együttműködési Alap pályázatait. A NEA október 3-án nyílik meg, egy hónapig lehet jelentkezni, a kifizetések pedig jövő márciusban várhatók. 

Bulcsu László – fotó: haon.hu

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: