Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elszármazottak találkoztak Berekböszörményben

A szeptember 2-án tartott ünnepségen szívszorító pillanatok is voltak.

Egyik ilyen a Berekböszörmény Díszpolgára cím átadása volt. Az elismerést a 88 éves Csengeri Gyuláné Jakab Margit kapta meg, aki 1952 és 2020 között volt az egyházközség kántora. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is gratulált a kitüntetéshez, valamint ezen a rendezvényen nyújtotta át a település számára a Bocskai-szablyát és a Hajdú-Bihar megye puzzle-t is. A szervezet által készíttetett középkori magyar szablya hiteles másolata a megyei identitást jelképezi, a hajdú-bihariak összetartozásának szimbóluma. Pajna Zoltán felidézte az ereklye történelmi hátterét, hiszen Bocskai István fejedelem győztes szabadságharcával lezárt egy tizenötéves háborút, személye mai napig példaként szolgál. A fából készült kirakó pedig az egységet fémjelzi. Üzenete, hogy minden település fontos, hiszen mindegyik szerves része a hajdú-bihari egységnek.

A Bocskai-szablyát Szücs Viktor polgármester vette át.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: