Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb, élhetőséget szolgáló beruházást adtak át Konyáron

Bölcsődével gazdagodott a település; az intézményt szeptember 30-án adták át.

Vig Szilárd polgármester köszöntőjében részletesen is bemutatta a beruházást. Elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretében, mintegy 260 millió forintos támogatással létrejött fejlesztés során egy 1 csoportszobás épület valósult meg egyebek mellett tálaló konyhával, játszóudvarral, parkolók kialakításával, akadálymentesítéssel. Kitért néhány szóban az elmúlt időszakban véghezvitt beruházásokra, valamint a megyei önkormányzat által koordinált TOP Plusz-ba beadott és sikeres elbírálásban részesített két pályázatra is. Ezeknek köszönhetően hamarosan energetikai fejlesztés, valamint belvízelvezetés-fejlesztés valósulhat meg.

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő is jelen volt, aki történelmi eseménynek nevezte a bölcsőde átadását, hiszen ezelőtt nem volt ilyen intézménye a falunak, ami azonban a fiatalok helyben maradásának egyik fontos eleme. 

Bulcsu László, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke beszédében hangsúlyozta, a Konyáron megvalósult összes fejlesztés – mint például orvosi rendelő felújítás vagy útfelújítás – a település élhetőségét szolgálja. A megyei önkormányzat nevében átnyújtotta továbbá a településnek és Dr. Vitányi István képviselőnek is a megyei egységet jelképező Hajdú-Bihar megye puzzle-t. Hozzátette: a kirakó mind a 82 darabkájára szükség van, hiszen ha csak egy is hiányzik, nem teljes a megye. 

 

 

Vig Szilárd, Dr. Vitányi István, Bulcsu László



hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: