Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkészült a kerékpárút első szakasza Polgár és Tiszaújváros között  

Az összesen 407 millió forintból megvalósult beruházás alapkövét márciusban tették le, október 20-án pedig már tekerhettek rajta a biciklisek.
 

A 22 kilométeres szakasz átadó ünnepségét Polgáron tartották, ahol Tóth József polgármester köszöntötte a megjelenteket és ismertette a fejlesztés előzményeit. Mint mondta, a kerékpárút megépítésével kapcsolatban több, mint tíz éve kötött együttműködési megállapodást a két település, majd a Terület- és Településfejlesztési Operatív Programban sikerült forrást találni és kormányzati segítséget is kaptak a beruházáshoz, ezért köszönetét fejezte ki Pajna Zoltánnak, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnökének és Dr. Tiba István országgyűlési képviselőnek. Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere beszédében szintén köszönetet mondott a kivitelezés minden résztvevőjének. 

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke köszöntőjében elmondta, hogy Polgár jelentős fejlesztéseket valósított meg az elmúlt években és a jövőre nézve is megfogalmazta már céljait. Ennek eredményeképpen a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében 500 millió forintra pályázott eredményesen, és az összegből egyebek mellett vízgazdálkodási beavatkozásokat hajtanak majd végre. Pajna Zoltán gratulált a kerékpárút megvalósításához, majd a megyei önkormányzat képviseletében láthatósági mellényeket is osztott a jelenlévő bicikliseknek.   

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő beszédében a kivitelező cég gyors és minőségi munkáját hangsúlyozta. Kiemelte továbbá, hogy a településsel nagyon jó az együttműködés és mindig a lakossági igényekhez mérten tervezik fejlesztéseiket. 

Részt vett az átadón ifj. Szilvási András, a kivitelező cég ügyvezetője is, aki a beruházás részleteit ismertette. 

Tóth József, Polgár polgármestere

Dr. Fülöp György, Tiszaújváros polgármestere

Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke

Dr. Tiba István országgyűlési képviselő

ifj. Szilvási András ügyvezető


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: