Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Megszépült parkot adtak át Hajdúszoboszlón

A Mátyás király sétány és a Szent István park látványelemekkel és élménypontokkal is bővült.

A beruházás a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) „Turisztikailag frekventált térségek integrált termék- és szolgáltatás fejlesztése” elnevezésű felhívása keretében valósult meg. 

Hajdúszoboszló Város Önkormányzata, a Hajdúszoboszlói Turisztikai Közhasznú Nonprofit Kft., a Magyar Turisztikai Ügynökség Zrt., a Visit Hungary Nemzeti Turisztikai Szervezet Nonprofit Zrt. és a Magyar Turisztikai Szövetség Alapítvány konzorciumot hozott létre és „Hajdúszoboszló gyógyhely komplex turisztikai fejlesztése” címmel nyújtott be kérelmet, majd pozitív elbírálást követően megújulhatott a Mátyás király sétány és a Szent István park egy része. A cél a gépjárműforgalom csillapítása és egy attraktív sétáló utca kialakítása volt tíz élményponttal, melyek létrehozásánál a Debrecen-Hortobágy-Tiszató-Hajdúszoboszló desztinációs térség bemutatása volt a fő szempont. A projekt során fedett kerékpártároló, árusító egység és családbarát mosdó is épült. 

A beruházás október 21-i hivatalos átadóján Czeglédi Gyula polgármester köszöntője és Bodó Sándor országgyűlési képviselő beszéde után Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke is elmondta ünnepi gondolatait. Szerinte Hajdúszoboszló óriási lehetőséget kapott 95 évvel ezelőtt, amikor elindult a fürdő fejlesztése. Hozzátette, mindig voltak olyan személyek, közösségek, akik tevékenységeinek köszönhetően a város mára Európa egyik legnagyobb fürdőkomplexumává válhatott. Hangsúlyozta továbbá, hogy a mostani hasonló nehéz időkben is – ha van rá lehetőség – fejleszteni kell, hiszen gyermekeink, unokáink jövőjét építjük. Hajdúszoboszlón is a világháború után nem sokkal kezdték el a fürdő megvalósítását, ennek köszönhetően állhatunk ma mi is itt. 

 

Czeglédi Gyula polgármester

Bodó Sándor országgyűlési képviselő

Pajna Zoltán, a HBMÖ elnöke

Hözső Attila, a kivitelező cég tulajdonosa

Juhász Szabolcs, az MTÜ turizmusszakmai igazgatója


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: