Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Napelempark épült Tégláson

A HAJDU Cégcsoport beruházását október 25-én adták át.

Az ünnepségen Dedéné Novotni Anna, a cégcsoport alelnöke köszöntötte a megjelenteket. Elmondta, hogy a Hajdu Zrt. téglási telephelyén létrejött fejlesztés által stabilizálják az energiaellátásukat, csökkentik a költségeket, a zöld energia felhasználása pedig illeszkedik a megújuló energiát felhasználó termékgyártásukhoz is.

Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államháztartás finanszírozásért és nemzetközi kapcsolatokért felelős államtitkára is jelen volt az eseményen, aki beszédében kiemelte, hogy a 180 millió forintos beruházás egy több, mint 1,6 milliárd forintos fejlesztés részeként valósult meg, amelyhez a Nagyvállalati Beruházási Támogatási Program keretében összesen csaknem 780 millió forint támogatást nyújtott a kormány. Hozzátette, hogy a programot 2015-ben indították el és tavaly év végéig mintegy 250 vállalat kapott több mint 200 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást, melynek köszönhetően országszerte csaknem négyezer új munkahelyet hoztak étre.

Kovács Zoltán, a Hajdu Infrastruktúra Kft. ügyvezető igazgatója pedig közölte: az első ütemben megvalósult napelempark évente 585 ezer kilowattóra áramot termel, ami a cég áramfogyasztásának 20 százaléka.   

Az átadón a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzatot Pajna Zoltán elnök képviselte. 

Kovács Zoltán, a HAJDU Infrastruktúra Szolgáltató Zrt. ügyvezető igazgatója; Tóth Tibor, a Pénzügyminisztérium államtitkára; Szabó Csaba, Téglás polgármestere



(fotók: dehir.hu, haon.hu-Molnár Péter)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: