Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Felzárkóztatási projektet adtak át Püspökladányban

A város újtelepi részét fejlesztették.

A beruházás november 3-i átadó ünnepségén elhangzott, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében megvalósult „Leromlott városi területek rehabilitációja az újtelepi városrészen” című projekt a szociális problémákkal küzdő társadalmi csoportok felzárkóztatását tűzte ki célul. Ennek érdekében egyebek mellett szociális bérlakásokat, valamint közösségi házat hoztak létre, közösségi kertet alakítottak ki és utcát is felújítottak. 

Az átadón Bodó Sándor országgyűlési képviselő örömét fejezte ki, hogy hosszú idő után itt is lehetőség nyílt a fejlesztésre. Tasi Sándor, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat alelnöke pedig azt hangsúlyozta, hogy a megyei önkormányzat jó kapcsolatot  ápol a településekkel és  kiemelte, hogy Hajdú-Bihar fejlődése, a tervezett beruházások megvalósítása érdekében a polgármesterekkel és az országgyűlési képviselőkkel is szoros együttműködést alakítottak ki. Tasi Sándor ez alkalomból nyújtotta át a településnek a megyei egységet jelképező, fából készült Hajdú-Bihar megye puzzle-t is.

Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere részletesen is bemutatta a 120 millió forint támogatásból megvalósult beruházást, melyhez 78 millió forint önerőt is tett az önkormányzat. 

Vadász Ferenc, Püspökladány alpolgármestere; Bodó Sándor országgyűlési képviselő; Tasi Sándor, a HBMÖ alelnöke; Tóth Lajos, Püspökladány polgármestere

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: