Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Két csoportszobával gazdagodott a derecskei bölcsőde

Az intézmény további 28 gyereket tud fogadni május 2-ától.

A település a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében nyert mintegy 217 millió forint támogatást bölcsődei férőhelyek kialakítására, ennek köszönhetően új telephelyen, két szobával bővülhetett az Mese-Vár Óvoda és Bölcsőde. Az eddigi 26 gyerekkel együtt így már 54 gyerek elhelyezését tudják biztosítani.

Az április 27-i átadó ünnepségen Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke elmondta, hogy a TOP keretében bölcsődei fejlesztésre a vármegye 32 településének 36 projektje kapott összesen több, mint 5 milliárd 400 millió forint támogatást, a TOP Plusz keretében pedig a jövőben 3 településen valósul meg hasonló fejlesztés csaknem 530 millió forint forrásból. A TOP és TOP Plusz programban összesen mintegy 540 új bölcsődei férőhely jöhet létre Hajdú-Bihar Vármegyében.

Pajna Zoltán, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának elnöke

Dr. Vitányi István, Rácz Anikó polgármester, Pajna Zoltán elnök

Dr. Vitányi István országgyűlési képviselő

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: