Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Kinőtték az óvodát, indul a bővítés Bocskaikertben

A településen TOP Plusz keretében valósul meg a fejlesztés, melynek nyitórendezvényét április 26-án tartották.

Az eseményen Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Vármegyei Közgyűlés elnöke elmondta, hogy a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében 20 település 21 projektje kapott mintegy 2 milliárd 800 millió forint, a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz keretében pedig 10 település 10 projektje csaknem 2 milliárd forint támogatást. A két program által összesen mintegy 4 milliárd 800 millió forint forrás érkezett Hajdú-Biharba óvodafejlesztésre.

Pajna Zoltán említette a bölcsődei fejlesztéseket is, erre a területre a TOP-ban 32 település 36 projektje csaknem 5 milliárd 366 millió forint, a TOP Pluszban pedig 3 település projektje 527 millió forint támogatást nyert. A TOP és TOP Plusz által tehát összesen 34 település kapott mintegy 5 milliárd 900 millió forint forrást bölcsődei fejlesztésre.

Összességében tehát óvodai és bölcsődei fejlesztésre a TOP és TOP Plusz program által csaknem 11 milliárd forint támogatást nyert Hajdú-Bihar Vármegye és a bocskaikertihez hasonló bővítések által összesen mintegy 800 férőhely jött/jön létre. Pajna Zoltán hangsúlyozta, a gyermek a jövő záloga és testi-szellemi fejlődése szempontjából nem mindegy, milyen környezetben, közösségben nő fel.

Szőllős Sándor polgármester részletezte a beruházást, melyre több, mint 201 millió forint forrást nyert Bocskaikert. Elmondta, hogy a település lakosságszáma dinamikusan emelkedik, ennek köszönhetően a gyerekek száma is folyamatosan nő, így szükségszerűvé vált az óvoda bővítése. A beruházás által a már meglévő négy mellé újabb két csoportszoba jön létre, öltözőkkel és mosdókkal, az épületrész fűtését pedig geotermikus energiával biztosítják.

Pajna Zoltán átnyújtott egy-egy példányt az óvodai csoportok számára a vármegye önkormányzata gondozásában megjelent Hajdú-Bihar Megye Legendáriuma című kiadványból.

Szőllős Sándor

Az eseményen a helyi óvodások ünnepi műsorát láthatták a megjelentek.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: