Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mikepércsen az internet, Derecskén a tánc került fókuszba

Április 21-én is folytatta programsorozatait a vármegye önkormányzata.

Mikepércsen a „Digitális készségfejlesztés, internetbiztonság, adatvédelem” címmel hallhattak előadást az érdeklődők a helyi közösségi házban, ahol az internethasználat előnyeivel és árnyoldalaival is megismerkedhettek. Nagy hangsúlyt kapott az előadáson a felelős szülői magatartás, de útmutatást kaptak a megjelentek azzal kapcsolatban is, hogyan használják biztonságosan a különféle digitális eszközöket.

Derecskén pedig első alkalommal járt a vármegye önkormányzatának táncháza. A „Tánccal a hagyományokért” elnevezésű programsorozat célja a hagyományok megélésé, megőrzése és továbbadása. A művészeti iskolában tartott eseményen a vármegyére jellemző néptáncokat sajátíthattak el kicsik és nagyok a Debreceni Népi Együttes oktatóitól.

Az ingyenes programok Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának “A hajdú hagyományok nyomában” projektje keretében valósultak meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: