Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Újabb ingyenes kulturális programsorozatot indít a vármegye önkormányzata

A magyar költészet napja alkalmából is több napon át, több helyszínen lesznek programok vármegyeszerte.

Április 11-én, a magyar költészet napján rendhagyó módon ünneplünk, „házhoz visszük” a legszebb verseket Szatmári Tony, hajdúnánási gitárművész közreműködésével, aki  Hajdúhadházon, Hajdúböszörményben, Hajdúszoboszlón és Berettyóújfaluban flash mob jelleggel dalversekkel kedveskedik az irodalom kedvelőinek. (Hajdúhadházon 9.30 órakor a Bocskai téren, Hajdúböszörményben 11.00 órakor a Fazekas Gábor Idősek Otthonában, Hajdúszoboszlón 12.30 órakor a Bocskai Múzeumban, Berettyóújfaluban pedig 14.00 órakor a Polgármesteri Hivatal nagytermében.) A meglepetés helyszíneken a 20. század legismertebb magyar költőinek legszebb versei csendülnek majd fel.

Április 12-én Földesen is lesz ünnepi program. A magyar költészet napja előtt tisztelegve, Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata szervezésében a Körömvirág együttes és Pető István színművész közös estjét láthatja a közönség, „Szóljon, aki látta” címmel. A színpadi előadás 17 órakor kezdődik a Karácsony Sándor Közösségi Házban. A műsor többek között Sinka István, Ady Endre, Juhász Gyula, Petőfi Sándor, Nadányi Zoltán és Gulyás Pál verseinek világát idézi meg.

A Körömvirág, azaz Kocsis Csaba énekmondó, ifj. Miczura Károly prímás és Szászné Ökrös Beáta énekesnő formációja 2014 óta létezik. Műsoraikban nemcsak az irodalombarátokat igyekeznek megszólítani, kicsiket és nagyokat is arra igyekeznek ösztönözni, hogy ismerkedjenek a versekkel és megszeressék a közös éneklés varázsát.

Pető Istvánra sokan emlékezhetnek a hajdani nagy debreceni Légy jó mindhalálig című előadásról: az akkor még kisiskolás bojti kisfiú nagy tehetséggel személyesítette meg Nyilas Misit a Csokonai Színház deszkáin, ezúttal pedig a földesi közönségnek kelti életre a színpadon a magyar irodalom legnagyobbjait.

Április 14-én Létavértesen szervez a vármegye önkormányzata ünnepséget. Az érdeklődők itt szintén a Körömvirág Együttest láthatják, akik ezúttal „ADY EST” címmel adnak elő színpadi műsort, mely által Ady Endre költői munkásságába kaphat betekintést a közönség. A rendezvény 18 órakor kezdődik a Városi Könyvtár és Művelődési Házban.

A kulturális programsorozat Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatának „A hajdú hagyományok nyomában” elnevezésű projektje keretében valósul meg.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: