Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Támogatások a TOP-5.1.1 Megyei Paktumban

Indul a bérköltség támogatás 2+1 havi 50 %-os konstrukcióban.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatallal és a HBMFÜ Hajdú-Bihar Vármegyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft.-vel valósítja meg a TOP-5.1.1-15-HB1-2016-00001 azonosítószámú „Hajdú-Bihar megyei foglalkoztatási megállapodás, foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés” című projektet. Ennek keretében 600 000 000,- Ft áll rendelkezésére, amely döntően bértámogatás (bér és járulék) biztosítására kerül felhasználásra 2023. évben.

Ennélfogva 2023. május hónaptól a munkáltatóknak lehetősége van az általuk foglalkoztatni kívánt álláskeresők után bérköltség támogatást igénybe venni 2+1 havi 50%-os konstrukcióban.  A támogatás mértéke 2 hónapon keresztül a foglalkoztatót terhelő bruttó bér és a ténylegesen átutalásra kerülő szociális hozzájárulási adó összegének 50 %-a, 1 hónap támogatás nélküli továbbfoglalkoztatási kötelezettség vállalása mellett (a munkáltató vállalja, hogy további 1 hónapig saját költségén alkalmazza az adott munkavállalót).

A 3 havi foglalkoztatás alatt a munkáltató megismerheti a munkavállaló munkához való hozzáállását, tudását, képességeit, munkabírását; a program résztvevő is meggyőződhet arról, hogy képzettségének, képességeinek, a korábbi szakmai tapasztalatainak megfelelő-e az adott munkakör.

A támogatás célcsoportjai:

  • alacsony iskolai végzettségűek (legfeljebb általános iskolai végzettséggel rendelkezők),
  • 25 év alatti fiatalok, vagy 30 év alatti pályakezdő álláskeresők,
  • 50 év felettiek,
  • GYED-ről, GYES-ről, ápolási díjról visszatérők, vagy legalább egy gyermeket egyedül nevelő felnőttek,
  • foglalkoztatást helyettesítő támogatásban részesülők,
  • tartós munkanélküliséggel veszélyeztetettek (legalább 6 hónapja álláskeresők),
  • megváltozott munkaképességű személyek,
  • roma nemzetiséghez tartozó személyek,
  • közfoglalkoztatottak,
  • inaktívak (ők jellemzően nem regisztrált álláskeresők, a programba való bevonásuk előtt nem dolgoztak, nem volt rendszeres jövedelmet biztosító munkájuk).

Támogatást elsősorban vállalkozások igényelhetnek, de költségvetési és nonprofit szervezetek (pl.: alapítvány, egyesület, civil szervezet) is részesíthetők a támogatásban.

Támogatásra irányuló kérelem nyomtatványcsomagot a foglalkoztatni kívánt álláskereső személy lakóhelye, tartózkodási helye szerint illetékes járási hivataltól (https://www.kormanyhivatal.hu/hu/hajdu-bihar/jarasok/hajdu-bihar-megyei-kormanyhivatal-jarasi-hivatalai vagyhttp://illetekes.munka.hu/ lehet igényelni. További kérdéseikkel is a járási hivatalok foglalkoztatási osztályaihoz fordulhatnak.

A projekt 2023. október 31. napi zárása folytán, a támogatott foglalkoztatásnak legkésőbb 2023. augusztus 1-ig meg kell kezdődnie – amire a kérelmek benyújtásakor figyelemmel kell lenni. Üres álláshelyeiket, munkaerő igényüket jelezhetik a Hajdú-Bihar Vármegyei Kormányhivatal számára a https://nfsz.munka.hu/cikk/586/Tajekoztato_allashirdetessel_munkaeroigeny_bejelentesevel_kapcsolatban  oldalon található tájékoztató alapján.

 

 

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: