Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a megújult iskolát Hosszúpályiban

Az épület energiahatékony, modern és akadálymentes lett.

A Hosszúpályi Irinyi József Általános Iskola infrastruktúrális fejlesztése 885 millió forintos kormányzati támogatásból valósult meg. A beruházás során egyebek mellett szigeteltek, elvégezték a fűtéskorszerűtést, nyílászárót cseréltek, tetőt építettek az udvar egy része fölé, a két épület közé fedett folyosót alakítottak ki, felújították a parkolót, az épület belsejében pedig megtörtént többek között a villamossági hálózat korszerűsítése és az akadálymentesítés, valamint festettek is.

A felújított intézmény augusztus 28-i átadó ünnepségén Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatát Pajna Zoltán elnök képviselte, aki beszédében azt mondta, a régióban felnövekvő generációk nevelése kiemelten fontos , mert a most általános iskolás korú gyermekek néhány év elteltével el fognak helyezkedni a munkaerőpiacon. Hozzátette, a következő időszakban Debrecenben 10 ezer új munkahely jön létre, ami a bihari térség szakembereinek kínál majd kiváló lehetőséget.

(fotó: Fb-Dr. Vitányi István)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: