Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Elkezdődött a Farmer Expo Debrecenben

Idén mintegy háromszáz kiállító várja a látogatókat a Debreceni Egyetem Böszörményi úti Campusán.

A nemzetközi mezőgazdasági és élelmiszeripari vásár augusztus 17-i megnyitóján Nagy István agrárminiszter hangsúlyozta, hogy a kormány igyekszik segíteni az ágazat szereplőinek, akik kiemelkedően helyt álltak az utóbbi nehéz időszakban. Hozzátette, a cél, hogy 2030-ra a magyar mezőgazdaság minden potenciáljában Európa első három gazdaságai közé tudjon tartozni.

Szilvássy Zoltán rektor, Szólláth Tibor, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara alelnöke, Kósa Lajos országgyűlési képviselő, Papp László polgármester, Jakab István, a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége elnöke, valamint Vaszkó László vásárigazgató köszöntője után elkezdődött az agrárexpo, mely augusztus 20-ig várja a látogatókat szakmai tanácskozásokkal, állatbemutatókkal, tenyészállat-felvezetésekkel, de a legkorszerűbb mezőgazdasági eszközök is felsorakoznak a rendezvényen.

A megnyitó ünnepségen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatát Tasi Sándor és Bulcsu László alelnökök képviselték.

(fotók: dehir.hu)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: