Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Mostantól több gyereket tud fogadni az ebesi óvoda

A kibővített intézményt augusztus 25-én adták át.

A Benedek Elek Óvoda és Bölcsőde az előző fejlesztési időszakban, az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Programjának támogatásával valósult meg, most pedig a települési önkormányzat a TOP Plusz keretében nyert több, mint 261 millió forintból bővítette intézményt. Az intézmény kihasználtsága az utóbbi három évben meghaladta a maximálisan befogadható létszámot; 175 férőhelyre 202 gyermek járt. A most megvalósult bővítés során két új csoportszoba létesült, raktárral, irodával és tetőtéri tárolóval. Az új óvodarészben kialakított férőhelyek száma összesen 50 fő, vagyis csoportszobánként 25-25 fő.

Az átadó ünnepségen Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzatát Pajna Zoltán elnök képviselte, aki beszédében úgy fogalmazott, Ebes az egyik legdinamikusabban fejlődő települése a vármegyének. Látható ez a mostani fejlesztésről is, amely már a nemrég indult TOP Plusz keretében jött létre. Elmondta továbbá, hogy a TOP és a TOP Plusz források révén összesen mintegy 11 milliárd forintból valósulnak meg óvodai és bölcsőde fejlesztések a vármegyében.

Pajna Zoltán elnök – H-B Vármegye Önkormányzata

(fotók: HBMFÜ; haon.hu – Molnár Péter)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: