Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Vármegyeszerte is több helyen voltak rendezvények Szent István király és az Új Kenyér ünnepén

Volt, ahol már napokkal augusztus 20-ika előtt elkezdődtek a megemlékezések.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata több ünnepségen is képviseltette magát. Hajdúsámsonban és Nyíradonyban már augusztus 18-án megünnepelték Szent István napját; ezeken az eseményeken a vármegyei önkormányzat részéről Tasi Sándor alelnök vett részt.

Debrecenben augusztus 20-án zászlófelvonással indult a nap, melyen Pajna Zoltán, a vármegyei közgyűlés elnöke, valamint Tasi Sándor alelnök is megjelent. Ezután elkezdődött a virágkarneváli műsor. Idén tizenkét virágkocsi vonult fel, 37 fellépőcsoport, több, mint 1500 táncos, zenész és előadó kíséretével. A zászlólevonás után a Dósa nádor téren folytatódott az ünnepség. Papp László polgármester ünnepi beszéde után megkoszorúzták Szent István szobrát. Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata képviseletében Pajna Zoltán elnök helyezte el a megemlékezés virágait.

Hajdúsámson

Nyíradony
Debrecen
(fotók: FB, debrecen.hu)
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: