Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Függőségekről tartottak konferenciát a Vármegyeházán

A rendezvényt a vármegye önkormányzata felkérésére a Debreceni Kábítószerügyi Egyeztető Fórum szervezte.

„Az addiktológiai problémák mindennapi kihívásai” elnevezésű tanácskozást június 26-án tartották a kábítószer-ellenes világnap alkalmából, a vármegye önkormányzata által nyert belügyminisztériumi támogatásból.

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata elhivatott az egészséges életmód segítését szolgáló célkitűzések megvalósításában, a drogfogyasztás visszaszorításában és annak megelőzésében. A vármegyei önkormányzat korábbi pályázatok kapcsán is feltárt már problémákat a témában. Az Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében pl. az egészségügyi prevenciós programokat és helyi esélyegyenlőségi programokat szervezett, melyek által megállapítható, hogy a kisebb településeken is gondot okoz a drogfogyasztás és az abból következő kedvezőtlen élethelyzetek kezelése. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma pályázatán nyert 2,3 millió forintos támogatásnak köszönhetően pedig 2021-ben közös felelősségvállalás, együttműködés kezdődött a vármegyében már működő Kábítószerügyi Egyeztető Fórumokkal, melynek folytatása a jelenlegi pályázat.

A Belügyminisztériumtól kapott 3,5 millió forint támogatást a vármegye önkormányzata és a pályázat elkészítésében közreműködő helyi KEF szervezetek a fennálló együttműködés erősítésére, helyi problémák feltérképezésére, működési struktúrák megújítására és programok megvalósítására fordították. A pályázat lezárásaként június 26-án a Vármegyeháza Bocskai termében megtartott szakmai rendezvényen, Tasi Sándor, a vármegye önkormányzatának alelnöke köszöntőjében a téma fontosságát hangsúlyozta. Úgy véli, nélkülözhetetlen és rendkívül fontos az emberek mindennapi dolgait segíteni, feltárt problémáit megoldani. Az ilyen rendezvények erre is alkalmasak.

Tasi Sándor

Tari Annamária pszichológus is tartott előadást a témában.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: