Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Több helyszínen is képviseltette magát a vármegye önkormányzata az augusztus 20-i hétvégén

A polgári fényfestésen kívül Csökmőn, Hajdúsámsonban és Debrecenben is ünnepeltünk.

Augusztus 17-én Csökmőn már 31. alkalommal rendezték meg a Sárkány-Napot, mely idén is sárkányhúzással indult. A monumentális legendás jelképet népviseletbe öltözött fiatalok húzták, kísérték végig a falun a Csökmői Ifjúsági Fúvószenekarral együtt. Az eseményen tiszteletét tette Bulcsu László alelnök is. 

Ugyanezen a napon tartották Hajdúsámsonban a városi ünnepséget, melyen Tasi Sándor alelnök is megosztotta az államalapításról, Szent Istvánról és az Új kenyérről szóló gondolatait. 

Augusztus 20-án Debrecenben már 58. alkalommal tartottak Virágkarnevált. A felvonulás országosan is kiemelkedő esemény, mely a határon túlról érkezők számára is izgalmas és látványos élményt nyújtott. Ezúttal 12 virágkocsi és rekordszámú, kétezer fellépő kápráztatta el a közönséget, majd a Dósa Nádor téren, Szent István szobránál emlékeztek meg államalapító királyunkról, ahol Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata nevében Tasi Sándor alelnök helyezett el koszorút. (fotók: FB)

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: