Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Nyitó- és zárórendezvény is volt Hajdúnánáson

TOP Plusz által támogatott projekteket mutattak be szeptember 30-án.

A polgármesteri hivatalban tartott projektnyitón elhangzott, hogy a város az Európai Unió Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz kiírásán 350 millió forintot nyert belterületi utak fejlesztésére, melynek keretében 17 utcát tesznek rendbe. A munkálatok során 2507 méter hosszan útszakaszok fejlesztése valósul meg, valamint 980 méter hosszúságban vízépítési munkákat végeznek. A beruházás fő célja a település közlekedés-infrastruktúrájának fejlesztése, a biztonságos közlekedés növelése, a környezeti állapot és a településkép javítása.

Ugyanezen a napon átadták a város egyik legkedveltebb, felújított közösségi parkját, a Hősök Ligetét. A rekonstrukció és rekreációs fejlesztés szintén a TOP Plusz által, 117 millió forintos  támogatásból valósulhatott meg. A beruházás során zöldterületi rekonstrukció, parkosítás, növénytelepítés, fásítás és játszótér bővítés történt, továbbá új szabadtéri sportlétesítményeket és rekreációt segítő építményeket telepítettek. A tó mellett gyalogos sétány és rekortán futópálya épült, és megvalósult egyebek mellett közvilágítás-fejlesztés is. Mindennek köszönhetően a Hősök Ligete immár megújult környezetben, a szabadidő tartalmas eltöltésére kínál változatos lehetőséget mind az idősebb, mind pedig a fiatalabb korosztály számára. 

Hajdú-Bihar Vármegye Önkormányzata nevében mindkét eseményen Pajna Zoltán elnök mondott köszöntőt. 

Szólláth Tibor polgármester, Nagyné Legény Ildikó alpolgármester, Pajna Zoltán vármegyei elnök

 

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények post_categories: Hírek
Megosztás: