Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Hajdú-Bihar megye és Hajdúhadház együtt az Utazás kiállításon

Közös standon mutatkozik be Hajdú-Bihar megye és Hajdúhadház városa a budapesti Utazás kiállításon február 26. és március 1. között. A négy napos programon – amelynek idén is a Hungexpo Budapesti Vásárközpont ad otthont – Hajdúhadház a Hadházi Káposztás napokat népszerűsíti és a HADHÁZTÁJI védjegy termékeit kóstoltatja majd a látogatókkal. A kiállításon felépített stand is a ma már több ezres látogatottságú gasztronómiai fesztivált idézi. Az eredetileg több mint tíz éves múltra visszatekintő Káposztás Napokat a káposzta betakarítása, a savanyítás időszakában rendezi meg Hajdúhadház. Az őszi háromnapos rendezvénysorozat a káposztatermesztéssel és feldolgozással kapcsolatos helyi hagyományokat, szokásokat eleveníti fel. 

A megyei önkormányzat a kiállításon új turisztikai kiadványával jelenik meg, amelyben úti célként többek között a megye vadászterületei és horgásztavai, történelmi emlékei, kiránduló és aktív kikapcsolódást nyújtó területei, parkjai, kiváló termál- és gyógyvízzel rendelkező fürdőhelyei szerepelnek. Az önkormányzat célja, hogy a megye olyan turisztikai értékeit is bemutassa, amelyeket eddig talán kevesen ismertek. 

Hajdú-Bihar megye, és az Észak-Alföldi Régió is egyre népszerűbb a turisták körében a Magyar Turizmus Zrt. és a KSH adatai szerint. 2014-ben az országos átlagot jóval meghaladva nőtt regionális szinten a vendégforgalom. A vendégek száma országosan 7,2%-kal nőtt, Észak-Alföldön pedig 9,9%-al. A vendégéjszakák száma is hasonlóképpen változott: az országos 5,4%-os átlagos növekedést jóval felülmúlva, 8,6%-os volt a pozitív változás. Az Észak-alföldi külföldi vendégszám 8,5%-kal, míg a vendégéjszakák száma 7,9%-kal haladta meg a 2013. év azonos időszakának adatait.

 Debrecen, 2015. február 26.

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Önkormányzat
Megosztás: