Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Élő bolygónk

A Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat területfejlesztési, valamint területrendezési feladatai során kiemelt figyelmet fordít az éghajlatváltozásra és az ezzel kapcsolatos teendőkre. A témának aktualitást ad a Párizsban 2015-ben megrendezésre kerülő klímacsúcs, ami döntő lépést jelenthet a klímaváltozással kapcsolatos kérdések megoldásában.
Al Gore – az Amerikai Egyesült Államok Nobel-díjjal kitüntetett volt alelnöke – vállalta, hogy egymilliárd ember támogatását gyűjti össze annak érdekében, hogy a klímavédelem érdekében egységre és cselekvésre ösztönözze a Párizsban összegyűlő vezetőket. A kezdeményezéshez számos ország csatlakozott már, köztük hazánk is. Magyarországon Áder János köztársasági elnök kiemelt szerepet vállal az „Élő Bolygónk” klímavédelmi aláírásgyűjtés lebonyolításában, népszerűsítésében.
Ezt a célt támogatja a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat is a 2015. július 26-i közgyűlésen hozott döntésével. Klímavoksával egyébként bárki csatlakozhat a kezdeményezéshez a: http://www.elobolygonk.hu/ elérhetőségen.
hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Felhívás
Megosztás: