Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A debreceni junior bokszbajnokságon remekeltek Hajdú-Bihar öklözői

Debrecenben a DVSC bokszklub rendezte meg a junior korú ökölvívók országos bajnokságát 2015. október 21-24. között. A négynapos torna döntői előtt Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Közgyűlés elnöke, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség (MÖSZ) alelnöke köszöntötte az aranyéremért ringbe szálló fiatalokat. Hajdú-Bihar megye kitett magáért, hiszen összesen 2 arany-, 2 ezüst- és 3 bronzérem került a megyei bunyósok nyakába, ráadásul a DVSC lett a legeredményesebb csapat az országban.

Összesen félszáz magyarországi egyesület több mint 150 versenyzője csapott össze egymással 13 súlycsoportban. Az esemény rangját jelzi, hogy a MÖSZ elnöke, Csötönyi Sándor, Moszkva olimpiai bronzérmese, Váradi János, illetve a korosztályos, valamint a felnőtt szövetségi kapitányok is a helyszínen nézték meg a szorítócsatákat. A Gizella utcában található sportcsarnokban zajlottak a mérkőzések, amelyek során a debreceni központú, ám az utóbbi időkben főleg a hajdúhadházi bázis által eredményeket hozó DVSC vitte a prímet éremhalmozás tekintetében. Összesen 5 dobogós helyet bokszoltak össze a klub fiataljai, emellett a legtechnikásabb (Lakatos Máté) és a legkiemelkedőbb (Bernáth László) öklözőt is ez az egyesület adta. A hajdúsámsoni központú, ám az utóbbi években már debreceni és nyíradonyi fiókcsapattal is rendelkező Harangi Imre SE is hatékonyan működött a junior országos bajnokságon, hiszen két versenyzőjéből egy aranyat szerzett. Harmadik megyei egyesületként a hajdúszoboszlóiak is elérték a dobogó alsó fokát egyik bunyósuk által.

Hajdú-Bihar megye érmesei:

Arany

48 kg: Bernáth László (DVSC)
70 kg: Pallai Kevin (HISE)

Ezüst

46 kg: Bernáth Attila (DVSC)
60 kg: Lakatos Máté (DVSC)

Bronz

57 kg: Balogh Zsolt (DVSC)
70 kg: Varga Viktor (DVSC)
80 kg: Andok Miklós (HSZ)

További fotók és vélemények IDE kattintva érhetők el a négynapos bajnokságról (5 képgaléria).

hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: