Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

A magyar szürkéket ünnepelték

2015 októberének első szombatja a Magyar Szürke-barátok Találkozója. Hortobágy nemcsak a magyar szürke szarvasmarha megmentésének a helyszíne, hanem a magyar puszták eget tartó embereinek utolsó mentsvára, a pásztorok tündérországa.

Itt találtak egymásra a pompás jószágunk tenyésztői a bikavásáron: a szürke-barátok népe a húsfőzők versengésén, a kézművesek vásárán, a hagyományőrzők műsorainak folyamában, a zamatos borok utcájában. A gyerekek népi játékokkal ismerkedhettek.

Érmellék és Hortobágy, a régi debreceni föld őrhelyei. Hídtól hídig tartó birtok vizekkel, erdőkkel, mezőkkel, jószágokkal, településekkel és történelmet formáló emberekkel. A legendás helyszínen este pásztortűz, nappal főzőprogramok és bikavásár szórakoztatta a kilátogatókat.

Az esemény fővédnöke Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke volt, aki köszöntőt mondott. A hivatal részéről Bulcsu László és Tasi Sándor alelnökök is részt vettek rajta.









hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: