Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

516 millió forintból újították fel a nádudvari Kövy Sándor Általános Iskolát

Az Európai Uniós forrásból megvalósult beruházás során többek között a régi nyílászárókat, a homlokzat szigetelését, az elektromos rendszert, valamint a vizesblokkokat korszerűsítették, de felújították a tantermeket és öltözőket is kialakítottak az intézményben. Mindezek mellett a sportcsarnokot és a konyhát is felújították, valamint parkolókat és járdákat is kialakítottak. Az egy évig tartó energetikai korszerűsítéssel jelentős összeget takarít meg Nádudvar Önkormányzata.  Beke Imre a város polgármestere az iskola ünnepélyes átadásán elmondta: nemcsak élhetőbbé szeretnék tenni a várost, de az épületek kiadásait is csökkenteni szeretnék pályázati forrásból megvalósuló korszerűsítésekkel.

Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke hozzátette: elismerendő modell, amelyet Nádudvaron követnek. Fontos, hogy a fiatalok ne akarjanak nagyobb városokba költözni, hanem találják meg saját településeiken céljaikat, számításukat. Hiszen azok a jó szakemberek, akik itt maradnak idővel maguk is hozzájárulnak majd a város fejlődéséhez. Pajna Zoltán elmondta: várhatóan még idén novemberben megjelennek azok az első felhívások, melyekkel a megyei oktatási és közintézményeknek az energetikai korszerűsítésére lehet forrást nyerni. Csaknem 8 milliárd forint jut majd erre a célra.






hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: