Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Átadták a Borostyán Medhotelt Nyíradony-Tamásipusztán

Egy 7 hektáros területen – több mint 2 milliárd forintos beruházás folyamán – 2013 óta épült az egészségügyi létesítmény. A főépület 5 szintes, 50 szobával rendelkezik, amiből 18 családi lakosztály. Betegágyak, rehabilitációs és intenzív megfigyelésre alkalmas ágyak is találhatók benne. A Borostyán Medhotel 10 orvosi rendelőt, 2 magas színvonalon felszerelt műtőt, valamint 400 négyzetméteres gyógymedencét is magába foglal. A menedzserszűrés keretében speciális orvosi vizsgálatokra, illetve csontsűrűség mérésre és rákszűrésre is lehetőség lesz.

Az épület látványossága, hogy 110 mázsa 9 karátos kristály van beépítve a csillárokba, amelyek közül az egyik 1,3 tonna. A hotel háta mögött egy park található tóval és a parton egy kápolnával, így akár esküvői helyszínnek is tökéletes lehet a Medhotel.

Az ünnepélyes megnyitón Boros József tulajdonos elmondta, hogy régi álma valósult meg ezzel a beruházással. Nem véletlenül választotta ezt a helyszínt, hiszen itt született és úgy érezte segíteni szeretné a helyi fejlesztéseket Nyíradony-Tamásipusztán. Tasó László az NFM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára, a térség országgyűlési képviselője szerint ezzel felkerült Nyíradony-Tamásipuszta a turisztikai térképre, hiszen a szomszédban lévő élményparkkal együtt nem csak betegek gyógyítására, kezelésére lesz alkalmas a Medhotel, de wellness-hotelként és szállodai, szabadidős szolgáltatásokkal is elnyerheti az idelátogatók tetszését.


Pajna Zoltán, a Hajdú-Bihar Megyei Önkormányzat elnöke hozzátette, hogy a számos, a megye ezen területén megvalósult vagy a közeljövőben megvalósuló fejlesztést egészít ki a Medhotel projekt, hiszen a 471 -es út felújítása, a Debrecen-Nyíradony közötti kerékpárút vagy a hajdúsámsoni elkerülőút megépítése is segíti azt, hogy a megyének ez a része is egyre inkább ismert és kedvelt turisztikai célpont legyen.

Az igénybe vett Európai Uniós támogatás összege 997 millió forint volt.


hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: