Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Iskola felújítás a minőségi oktatásért Hajdúhadházon

Mintegy fél milliárd forint értékű vissza nem térítendő uniós támogatásból impozáns tornateremmel gazdagodott, valamint szaktantermek, tankonyha, illetve gyógytestnevelésre szolgáló helyiségek építésével, rekonstrukciójával fejlődött a Földi János Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Intézmény Szilágyi Dániel Úti Tagintézménye.

Az „Iskola felújítás és tornaterem építés Hajdúhadházon a megújuló nevelési elvek érdekében” elnevezésű projekt keretében megvalósuló beruházás az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával jött létre. A projekt célja volt a minőségi oktatás feltételeinek biztosítása az infrastruktúra és az eszközfejlesztés által.

A munkálatok mostanra befejeződtek, s az iskola megújulásához kapcsolódott egy jelentős sportprogram is: 2015. november 6. és 8. között Hajdúhadház adott otthont – immár tizedik alkalommal – az Olimpici Grand Prix párbajtőr utánpótlás versenysorozat első, nyitó állomásának. A versenyen 566 vívópalánta mérette meg magát törpici, újonc és serdülő korcsoportokban.

A Sportcsarnok átadása és a verseny ünnepélyes megnyitója 2015. november 7-én volt, melyen a pástra lépő ifjú vívók és a város polgármestere, Csáfordi Dénes mellett az Olimpici sorozat megálmodója, a négyszeres olimpiai bajnok Kulcsár Győző is jelen volt.









hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: