Skip to content Skip to left sidebar Skip to footer

Iskolát újítottak fel 110 millió forintból Hajdúböszörményben

Az Eötvös József Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola korszerűsítésének célja az volt, hogy a Hajdúböszörmény önkormányzata által fenntartott intézményben a jövőben a gázenergia felhasználása takarékosabb, korszerűbb legyen. Ennek eredményeként az üvegházhatású gázok kibocsátása csökkent. Lényeges volt a projekt megvalósításában az is, hogy a fenntarthatóságot szem előtt tartsák, emellett az épület a felújítás után esztétikailag illeszkedjen a város ezen részébe, hiszen ez helyi védett terület és műemléki környezet.

A munkálatok során komplex épületszerkezeti felújítást, nyílászárócseréket és utólagos hőszigetelést végeztek el az épületen. A homlokzat 6 cm, míg az épületen lévő lapostető 24 cm, a fűtetlen terek feletti zárófödém pedig 26 cm vastag hőszigetelő réteget kapott. Az iskola nyílászárói közül mintegy 300 ablakot és 10 ajtót cseréltek ki.

Az iskola energetikai felújítására a város önkormányzata 2015 szeptemberében 110 millió forint vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. A projekttel kapcsolatos munkálatokat három hónap alatt fejezték be.

A mellékelt fotók a beruházás különböző fázisait mutatják be, a végén az átadás kész épülettel.










hirek_categories: Események, rendezvények hirek_categories: Felhívás hirek_categories: Közérdekű közlemények hirek_categories: Önkormányzat hirek_categories: Választás post_categories: Események, rendezvények
Megosztás: